Tips til deg som får tørre vinterhender!

Føler du hender og negler blir tørre og ru på vinteren? Du er ikke alene! På denne tiden av året vil den naturlige fuktigheten i huden fordampe lettere av kald vinterluft, og den tørre, oppvarmede inneluften. Vi alle vet at tørre hender og svake negler kan være en plage på vinteren, og kan føre til at det dannes sprekker og andre hudproblemer.

Enkle råd for pleie og forebygging av tørre vinterhender:

Bruk mild såpe

De siste årene har håndvask og håndsprit vært en absolutt nødvendighet, og da er det lurt å bruke en mild, parfymefri såpe. Det gjelder også kroppssåpe, og her har vi svært gode alternativer – for eksempel Hempz Sensitive Body Wash. Den har en tykk, kremete konsistens og renser huden med naturlige oljer og ekstrakter. Den er 100% vegansk, paraben, gluten og fargefri.

Bruk hansker

Er du ofte i kontakt med kjemikalier, vil de bryte ned hudbarrieren (det ytterste laget på huden) på hendene dine, noe som vil gjøre dem såre og tørre. Derfor er det lurt å bruke hansker i det daglige. Det gjelder også ved hyppig kontakt med vann.

Smør hendene

Det er spesielt viktig med en god håndpleierutine på vinteren. Smør hendene ofte med håndkrem, og prøv gjerne å gjøre det til en rutine. På dagtid vil det gjøre underverker med en lett krem som trekker lett inn. På kveld og natt kan man bruke en fetere krem som smøres rikelig inn. For en ekstra intensiv behandling kan du benytte bomullshansker på natten etter smøring.

Bruk neglebåndsolje

For å bevare negler og neglebåndsolje er det lurt med en god neglebåndsolje. Den tilfører rikelig med næring og pleie, og holder negler og neglebånd friske og velpleide. Vi anbefaler å bruke neglebåndsolje 1-2 ganger om dagen. Vi har et stort utvalg av neglebåndsoljer i nettbutikken. Hvorfor ikke prøve ut nyhetene fra INVERAY Luxury Collection?

Hvorfor bør du bruke neglebåndsolje?

Dersom utfordringer med tørre hender og negler blir så store at du ikke får gjennomført daglige gjøremål, anbefales det å ta kontakt med lege som kan henvise til en hudspesialist.