Historien bak hampfrø

«Siden 1998 har vi gjort det til vårt oppdrag å låse opp den skjønnende, velværefremmende kraften til hamp. Hampfrøolje er nøkkelingrediensen i hvert av produktene våre, og gir smidig, næret hud og sunt hår. Derfor sier vi at hemmeligheten ligger i frøet» – Hempz, 2020

Denne nyskapende og komplette hudpleieserien har endelig kommet til Norge. Hempz Body Care er den første og den originale serien som har tatt i bruk olje fra hampfrø til bruk i kroppspleie. Vi har et stort sortiment av den populære hudpleieserien, ta en titt her!

Fordeler med hampfrø

Ekstrakter fra hampfrø tilbyr mange fordeler for din hud. Grunnen til at hamp er så effektiv er innholdet av essensielle fettsyrer. Mer enn 75% av fettsyrene i oljen fra hampfrø er poly-umettede fettsyrer (PUFA), kjent for sin fuktighetsgivende effekt. Olje fra hampfrø inneholder også den ideelle blandingen av Omega 6 og Omega 3 fettsyrer, som matcher huden perfekt. I tillegg er hampfrø en av verdens rikeste kilder på aminosyrer.

Gjennomsnittlig inneholder hampfrø 25% protein, 30% karbohydrater, 15% fiber og 30% olje. Samt næringstoffene; carotene, fosfor, potassium, magnesium, sulfat, kalsium, jern, sink, og vitaminene E, C, B1, B2, B3, og B6. Olje fra hampfrø er en veldig næringsrik kilde som er viktig for anti-aldring, hud og hår. På grunn av sine essensielle fettsyrer motvirker hampfrø dehydreringen som forårsaker tørr hud.

Hampfrø inneholder ikke det narkotiske stoffet THC. THC er å finne spesielt i bladene, men ikke i frøene, blomstene eller roten av planten. PBI Group Inc. som produserer Hempz-serien, tester hvert eneste parti av produktene som en ytterlig forsikring om at det ikke er spor av THC i produktene.

I dag blir hamp frø mer og mer populært. Produksjon av hamp er svært miljøvennlig. Hamp blir brukt til å produsere papir og fornyer seg innen 90 dager i forhold til trær som bruker 20 – 40 år. Ett mål hamp kan produsere 4 ganger så mye papir som ett mål med trær. I dyrking av hamp trenger man heller ingen gjødsling eller sprøytemidler. Hamp gjødsler seg selv naturlig.

Det blir mer og mer populært å bruke hampfrø også i mat og kosttilskudd. Ikke bare på grunn av det høye omega 3 og omega 6 innholdet, men også fordi hamp er mye lettere fordøyelig enn for eksempel soya.

Hempz Beauty (@HempzBeauty) | Twitter

Om Hamp

Hamp har blitt kontinuerlig brukt av sivilisasjoner i over 10 000 år. Den første skriftlige omtalen av hamp er fra Kinas tidligere dynastier rundt 2700 f.Kr. Europas første papirproduksjon ble startet av arabere som brukte hamp i 1150 e.Kr. I 1563 e.Kr. beordret Droning Elisabeth alle som hadde 60 mål eller mer å dyrke hamp eller få 5 pund i bot.

I 1941 introduserte Popular Mechanics, Henry Ford sin nye bil laget med og drevet av hamp (en tidligere biodiesel variant). I håp om å kutte oljeindustriens monopol, dyrket Ford hamp ulovlig i ett år.

I århundrer har hamp blitt brukt til tauverk, seil og andre tekstiler. Ett tidlig utkast til U.S.A sin Declaration of Independance og Grunnloven ble skrevet på papir laget av hamp. George Washington og Thomas Jefferson dyrket begge hamp, og i dårlige tider ble bønder fengslet for ikke å dyrke hamp.

Den japanske invasjonen av Filippinene i 1942 stoppet U.S.A sin forsyning av hamp. U.S.A delte da ut over 400,000 hampfrø til bønder for å begrense forsynings tapet. Amerikanerne dyrket også over 1 million mål med hamp under annen verdenskrig.

Den Kanadiske regjeringen legaliserte industriell dyrking av hamp i 1988. Innen 2004 hadde fire amerikanske stater gått inn for industriell dyrking og forskning på hamp.

Flere store klesdesignere har også fått øynene opp for hamp. I februar 2008 på New York Fashion Week viste Donatella Versace, Ralph Lauren, Donna Karan og Isabel Toledo frem klær laget av miljøvennlig hamp, resirkulert kashmir og rå silke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com