Hva er forskjellen på Sugaring og Waxing?

Sugaring har blitt en populær hårfjerningsmetode i Norge, med dens mange fordeler forstår vi hvorfor flere nå velger å vokse med sukkervoks!

Folk pleier å assosiere sugaring med waxing (voksing) fordi de begge er hårfjerningsteknikker som løfter hår fra roten. I motsetning til barbering, som bare fjerner hår fra overflatelaget i huden.

Til tross for likhetene mellom sugaring og waxing, er det noen viktige forskjeller: retningen de påføres og fjernes.

Ved sugaring påføres sukkeret i motsatt retning av hårveksten og fjernes deretter i samme retning som hårveksten. Ved voksing påføres voksen i samme retning som hårveksten og fjernes i motsatt retning. På grunn av de ulike teknikkene, kan resultatene variere sterkt.

Vi selger alle produkter du trenger til å utføre både sugaring og waxing hjemme!

Hvordan er prosessen?

Prosessen er forskjellig mellom sugaring og waxing.

Med sugaring påføres den avkjølte sukkerpastaen på huden i motsatt retning av hårveksten. Den fjernes deretter i retningen med hårveksten i raske, små trekk.

Fordi sukkeret bare eksfolierer overflaten av huden, kan det påføres flere ganger på på samme hudområde.

Voksing er mye mer metodisk. Både harde og myke voksblandinger påføres i samme retning som hårveksten. Når stoffet avkjøles og stivner litt, fjernes det i motsatt retning av hårveksten.

På bakgrunn av hvordan den fjernes, kan noen voks være harde på huden og knuse kortere hår isteden for å fjerne dem fra roten. For å forhindre dette bør voks bare påføres det samme området en eller to ganger.

Fordeler med sugaring og waxing:

Utenom glatt, hårløs hud, er det flere langsiktige fordeler med både sugaring og waxing.

For det første er både sugaring og waxing en form for peeling. Prosessen fjerner døde hudceller fra overflaten mens huden blir glatt.

Både waxing og sugaring fjerner hår fra roten, og med kontinuerlig vedlikehold vil håret vokse seg tynnere og mykere.

Til slutt, i motsetning til epilatorer eller kjemisk hårfjerning, er både sukker og hard voks minimalt irriterende – selv for de mest følsomme hudtypene.

Er det noen bivirkninger eller risikoer å vurdere?

Med både sugaring og waxing er det alltid et potensial for irritasjon. Noen ganger kan det være lett rødhet. Dette vil avta i løpet av få dager.

Med waxing er det også potensiale for inngrodde hår fordi voksblandingen kan føre til hårbrudd.

Kan du vokse deg hvis…?

Sugaring og voksing er kanskje ikke for alle, og det er flere begrensninger å vurdere.

Du har mensen

Teknisk sett ja, det kan du fremdeles. Men det kan være lurt å revurdere tidspunktet. Når du menstruerer blir huden rundt kjønnsbenet mer følsomt og utsatt for kramper. Både sugaring og voksing kan forsterke området, så det er best å vente om du kan.

Du er gravid

Dette avhenger. Det er alltid best å ta kontakt med legen din før du sugaring eller vokser, spesielt i siste trimester når du er mest følsom. Hvis legen din mener det går greit, er du fri til å gjøre det du vil.

I dette tilfellet vil sugaring være det beste alternativet, da noen rapporterer at det er mindre invasivt og ikke så smertefullt som voksing.

Du har genital piercinger eller tatoveringer

Hvis du har en tatovering, kan både sugaring og waxing hjelpe til med å eksfoliere de døde hudcellene lett fra det øverste laget av huden din.

På en annen side, hvis du har piercinger i kjønnsorganet, vil det være lurt å fjerne smykkene før voksing. Hvis du ikke kan fjerne smykkene, er det vanskelig å fjerne håret nærmest piercing.

Er det noen som ikke burde gjøre dette?

Huden din kan være mer følsom for voksing hvis du tar:

  • Visse antibiotika
  • Hormonerstatninger
  • Hormonell prevensjon

Det er alltid lurt å konsultere legen din for å se hva de anbefaler. I noen tilfeller kan de foreslå sugaring over voksing fordi sukkerpastaen fester seg i håret istedenfor huden.

Behandlinger som stråling og cellegift kan også gjøre huden mer følsom og utsatt for tørrhet, så voksing og sugaring er kanskje ikke den mest behagelige formen for hårfjerning.

Hvor smertefullt er det?

Det baseres på din personlige smertetoleranse. Dog er det også forskjeller mellom behandlingstypen og hvor erfaren du er.

Ved sugaring, klistrer ikke sukkerpastaen seg til det øverste laget av huden. I stedet fester den seg til hår og døde hudceller, så det er mindre risiko for hårbrudd og hudirritasjon. På grunn av dette rapporterer noen mennesker mindre smerte med sugaring.

På den andre siden, fester wax seg helt til det øverste laget av huden. Vanligvis gjør hard wax mindre vondt enn myk wax.

Med både sugaring og waxing gjør den første gangen vanligvis mest vondt. På grunn av hvordan håret vokser tilbake, kan andre ganger være mye mindre vondt.

Hva bør du gjøre før du skal fjerne hår?

Hudprep for sugaring og waxing er ganske det samme.

Voks håret ditt ut til 1/4 tommer langt. Denne prosessen tar vanligvis omtrent 10 til 14 dager. Hvis håret er lenger enn 1/2 tomme, bør du kanskje trimme før du vokser.

Noen dager før du skal utføre sugaring eller waxing, bør du skrubbe området lett for å fjerne døde hudceller og forhindre inngrodd hår.

Dagen før, unngå peeling, soling eller varmt bad, da dette kan gjøre huden din tørr eller følsom.

Ikke ta på kremer eller lotions før du skal utføre waxing eller sugaring. For å unngå ytterligere følsomhet, ikke drikk koffein eller alkohol.

Hva bør du tenke på rett etter du har vokset deg?

I 24 timer eter sugaring eller waxing, husk at huden din kan være mer følsom. Unngå direkte kontakt med solen, for eksempel solarium. Unngå varme bad, ytterligere peeling og trening. Alle disse handlingene kan forverre huden.

Hva kan du gjøre for å minimere inngrodd hår og andre irritasjoner?

Du kan peele huden igjen 48 timer etter sugaring og waxing. Målet med peeling to til tre ganger i uken er får å forhindre inngrodd hår.

Noen foretrekker sugaring ettersom metoden renser hårsekkene, fjerner døde hudceller og smuss som kan føre til inngrodde hår.

Hvor lenge vil resultatene vare?

I gjennomsnitt varer resultatene fra både sugaring og voksing omtrent samme tid. Hvor lenge behandlingen varer baseres på hvor raskt håret ditt vokser og hvor mørkt håret ditt er, men vanligvis varer hver økt rundt 3 til 4 uker.

Hvis du følger en vanlig tidsplan for hårfjerning, bør fjerningsprosessen bli mindre smertefull og lettere over tid. Noen rapporterer til og med mindre hårvekst, selvom dette ikke gjelder for alle. 

Hvilke metode er best?

Både sugaring og waxing kan være gode former for hårfjerning hvis du leter etter varige resultater.

Det er ingen klar «vinner» mellom sugaring og waxing, fordi det til slutt handler om preferanser. De med følsomme hudtyper foretrekker kanskje sugaring ettersom denne metoden er mildere av natur og har en mer naturlig formulering.

Hvis du er usikker på hvilke metode og hvilke produkter du skal prøve, kan du lese anmeldelser, eller chatte med venner som har prøvd en av prosessene for å høre deres meninger.

Vi er totalleverandør av voksprodukter og har derfor alt du trenger for å gjennomføre både sugaring og waxing, sjekk ut nettsiden vår her!

Om du ønsker veiledning eller har noen spørsmål angående de ulike prosessene, er det bare å kontakte oss for en hyggelig prat!

Vi har telefontid fra mandag- fredag fra kl. 09:00 – 15:30.
Telefonnummer: + 47 48 46 90 90

Vi er også tilgjengelig på e-post: post@bodygreen.no 

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com