Hvor ofte og hvordan bør du vaske sminkekostene dine?

Vi påfører pudder, konturer og fremhever ansiktene våre med sminkebørster hver dag, men vi kan ikke alltid si det samme om hvor ofte vi rengjør disse kostene. Å gi dem en grundig vask hver måned, er heller ikke nok. I følge hudleger og makeupartister, burde vi skumme opp verktøyene våre oftere for å forhindre opphopning av bakterier, noe som kan føre til kviseutbrudd. Les videre for å finne ut hvordan du kan vaske sminkebørstene dine på riktig måte.

For det første, er det viktig at du oppbevarer kostene dine forseglet som f.eks. i en frysepose, et etui eller legger dem bort i en skuff. En plastlomme med glidelås som lukkes pent og holder kostene synlige er den optimale oppbevaring. Denne løsningen gjør kostene oversiktlig og du oppbevarer dem på en sikkert og hygienisk måte.

Hvor ofte bør du vaske sminkekostene dine?

Det er anbefalt å vaske foundation og concealerbørste minst en gang i uken for å forhindre oppbygging av bakterier. Dette er på bakgrunn av at børstene brukes i ansiktet, desto renere jo bedre, sier den legendariske makeupartisten Bobbi Brown. Dog trengs øyenskyggekoster o.l. kun å rengjøres to ganger i måneden.

Hyppige rengjøringer hjelper ikke bare på å holde huden renere, men børstens levetid og effektivitet kan bli forlenget. Børsthår og svamper er porøse, så de holder på oljer, rusk og bakterier. Hvis børstene dine er skitne, vil applikasjonen bli flekkete og det vil være vanskeligere å påføre perfekt sminke.

Hvordan skal du rengjøre børstene dine?

  1. Fukt sminkekostene med lunket vann
  2. Legg en dråpe av ditt valgte rengjøringsmiddel i håndflaten med din rene hånd
  3. Masser forsiktig børstespissene i håndflaten, helst med en sminkekostrenser
  4. Skyll busten grundig
  5. Klem ut overflødig fuktighet med et rent håndkle
  6. Form børstehodet på nytt til sin opprinnelige form
  7. La børstene tørke med bustene hengende utenfor en kant av en benk, slik at de tørker til sin riktige form. La aldri børstene tørke på et håndkle – busten kan bli muggen.

Tips: Sørg for å holde bunnen av børstehodet (der busten kobles til håndtaket) borte fra såpe og vann. Børstene limes på underlaget, og vann og cleanere kan føre til at limet går i oppløsning og at bustene løsner. Unngå også å tørke børsten vertikalt med kosten opp – dette kan føre til at vann lekker inn i hyslen, som også vil løsne limet.

Hvilke produkter trenger du?

Hvis du trenger veiledning i hvordan du gjennomfører prosessen er det bare å kontakte oss for en hyggelig prat!

Vi har telefontid fra mandag- fredag fra kl. 09:00 – 15:30.
Telefonnummer: + 47 48 46 90 90

Vi er også tilgjengelig på e-post: post@bodygreen.no

Lykke til!

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com