Skap stemning med eteriske oljer

Eteriske oljer er virkelig i vinden om dagen, og mange vil si dette har blitt en trend som har spredd seg ut i de tusen hjem. Med den riktige oljen vil du kunne bidra med å enten løfte stemningen, eller gi en dempet beroligende stemning. Les mer om hvordan du kan bruke dine eteriske oljer fra Nature’s Way!

Hvordan kan jeg bruke oljene?

Vi elsker selvfølgelig duftlys, som gir god stemning, men bakdelen kan være brannfare, sot og dårlig inneklima. Det samme gjelder for telysvamere, som dessverre fort med sin varme kan ødelegge oljens egenskaper.  En elektrisk diffuser vil derimot opprettholde den gode kvaliteten på oljen, og det helt uten veltefare fra barn og dyr som kan sette fyr på huset.

Elektriske diffusere gjør eteriske oljer til en tåke som fyller rommet med en deilig duftende aroma ved hjelp av ultralydbølger.

Tips! Diffuseren kan med fordel plasseres litt høyt, og helst mot midten av rommet for best mulig spredning av aromaen

Oljene bør ikke inntas direkte i kroppen (spising/svelging) uten samråd med kvalifiserte fagpersoner, som for eksempel en aromaterapaut. Dersom du ønsker å bruke oljene rett på huden under massasje, er det viktig at du leser deg godt opp på oljens egenskaper, og alltid blander eteriske oljer med en baseolje.

Hvilke oljer kan jeg bruke?

Noen oljer kan gi en munter atmosfære slik som for eksempel sitrusoljer som sitron og appelsin, mens andre oljer vil virke mer avslappende slik som lavendel, rose, bergamott, kamille og røkelse. Du har en rekke muligheter når du skal tilsette olje, du kan holde deg til en enkelt eller prøve deg frem ved å blande flere. Til 100 ml vann passer det å bruke fra 3 til 15 dråper, alt etter intensiteten du ønsker, det gjelder å eksperimentere og prøve seg frem. For mange dråper kan medføre ubehag som kan føre til kvalme og hodepine, så gå forsiktig frem.

Sett deg inn i hver enkelt olje sine egenskaper og velg etter hva du selv ønsker å oppnå med aromaen

Vi kan varmt anbefale vårt aromaterapi starter kit, som kommer i en praktisk veske så den er lett å ta med seg på farten – for eksempel når du som terapeut eller behandler er på hjemmebesøk:

Aromaterapi startpakke
Aromaterapi startpakke til kr 1.598,-

Her har vi samlet noen kjente oljeblandinger for bruk med diffuser: 

Søvndyssende: 3 dråper lavendel, 2 dråper marjoram, 1 dråpe appelsin og 1 dråpe kamille.
Søvndyssende: 3 dråper vetiver, 3 dråper lavendel og 2 dråper frankincense.
Søvndyssende: 3 dråper juniper, 3 dråper kamille og 3 dråper lavender
Immunstyrkende: 2 dråper sitron, 2 dråper peppermynte, 1 dråpe rosmarin og 2 dråper eukalyptus.
Forkjølelse/luftallergi: 3 dråper sitron, 3 dråper lavendel og 3 dråper peppermynte.
Hodepine: 2 dråper marjoram, 2 dråper timian, 2 dråper rosmarin, 2 dråper peppermynte og 2 dråper lavendel.
Insektsjagende: 4 dråper peppermynte, 4 dråper sitron og 1 dråpe sitrongress.
Velkomst: 3 dråpe lavendel, 3 dråper sitron og 3 dråper rosmarin
Frisk duft: 4 dråper vetiver, 3 dråper sitron og 3 dråper peppermynte.

Er eteriske oljer farlig å bruke?

Ved korrekt bruk er eteriske oljer ikke farlig. Vi anbefaler at du bruker en diffuser, og prøver deg frem. Det som er viktig å huske på er at en enkel, ren olje består av flere hundre kjemiske bestanddeler som noen kan reagere på. Symptomer på allergi kan være rennende/kløende øyne, nysing, tette bihuler og problemer med pusten. Opplever du en slik reaksjon bør du skru av diffuseren og lufte ut aromaen. Det er også enkelte oljer som ikke anbefales om du er gravid. Les beskrivelsen på hver enkelt olje før du tar dem i bruk, så du trygt kan nyte de eteriske oljenes egenskaper.

Velg oljer fra seriøse leverandører eller bruk kjente merker, det er kvalitetsforskjeller og det forekommer utvannede produkter. Useriøse produkter kan fort ødelegge opplevelsen og gleden. 

Kos deg med et velduftende hjem som gir deg energien du trenger i høst!

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com