Neglelamper – hva skal jeg velge?

Neglelampen er et essensielt verktøy i hvilken som helst profesjonell salong for å herde alle typer neglesystemer, det være seg UV-gel, LED-gel eller gellack. Det å skulle velge seg ut én blant alle alternativene kan være en utfordring, og bunner ofte i personlig preferanse. I denne artikkelen vil vi prøve å enkelt forklare forskjellene blant UV og LED-lamper, og hva du bør tenke på når du skal gå til innkjøp av en neglelampe.

Det kan være en jungel å finne frem mellom alle lampene, som ofte er klassifisert enten som UV-lampe eller LED-lampe – som beskriver hvilken type pære som er inne i lampen. Tradisjonelt sett ble UV-lampen brukt for å tørke og herde lakk, men etterhvert som gellack vokste i popularitet ble LED-lampene mer populære. Nå er vi kommet så langt at det har blitt utviklet en kombinasjon mellom disse to, som kalles UV/LED-lampe, som innehar det beste fra begge verdener! Det er disse lampene du finner i vårt sortiment i nettbutikken.

Hvilket gellackmerke du bruker

LED-lampen vil bare herde gellack som er ment for herding i LED-lampe, mens en UV-lampe vil fungere til alle merker. Så hvis du har flere merker å velge mellom blant dine gellacker, kan en UV-lampe være et trygt alternativ som gir deg fleksibilitet, men mulig lenger herdetid. Våre gellackmerker, som Infinity og INVERAY herder på 30-60 sekunder i UV/LED-lampene vi tilbyr.

Herdetid

En av de største forskjellene mellom UV og LED er herdetiden på gellack. Herdetiden kan variere fra en lampe til en annen, men en LED-lampe vil ofte herde lakken raskere enn en UV-lampe. Der LED-lampen kan bruke 5 – 30 sekunder på å herde et strøk, kan UV-lampen bruke 2-3 minutter.

Å herde fortere vil også spare hendene dine for unødvendig mye UV-eksponering. Denne eksponeringen er dog ikke noe man skal bekymre seg mye for, da den er ganske lav sammenlignet med vanlige, daglige aktiviteter. UV/LED-lampene vi tilbyr har et hvitt dagslys, fremfor de vanlige lilla UV-strålene, noe som er svært skånsomt for hud, øyne og negler.

Skulle du likevel bekymre deg for den daglige eksponeringen av UV-stråler for hendene dine, kan vi varmt anbefale INVERAY Intensive Rebuilding Serum, som ved hjelp av Marine Bamboo-ekstrakt danner et beskyttende lag på hendene dine.

INVERAY Intensive Rebuilding Serum beskytter hendene dine mot daglig UV-eksponering

Vekt og størrelse

UV og LED lamper er vanligvis lette, og veldig enkle å ta med seg rundt, men LED-lampene er typisk litt lettere, og mindre i størrelsen enn den tradisjonelle UV-lampen. Derfor kan det være praktisk med en LED-lampe dersom du reiser mye rundt som negletekniker.

Wattstyrke

Vanligvis er det slik at jo høyere wattstyrke, jo bedre herding og raskere tørking. Prisen følger ofte wattstyrken. Alt under 10 watt er ikke noe vi nødvendigvis anbefaler, for det vil ta lang tid å herde. Se alltid an hva som anbefales for produktet du skal bruke. Generelt sett bruker en LED-lampe mindre strøm, og er dermed mer miljøvennlig og kostnadsøkonomisk – mens UV-lampen bruker mer kraft for å oppnå samme resultater.

Vedlikehold

Pærene i LED og UV-lamper er svært forskjellige. Mens UV-lampen ofte har pærer som varer i 200 timer og vanligvis må skiftes ut, varer LED-pærene atskillig lengre. Dette gjør at det ikke skal være nødvendig å bytte pære under produktets levetid. Så selv om LED-lampene er dyrere, vil det spare deg penger og jevnlig vedlikehold.

Design

Trenger du kanskje en lampe som kan herde hele hånden samtidig? Innebygget håndstøtte, eller avtagbar bunnplate? Lampene kommer i flere forskjellige utforminger, så her er det bare å velge og vrake.

SUN 2C har en lekker håndstøtte på toppen

Ekstrafunksjoner og smart teknologi

Det finnes lamper med spesielle timerfunksjoner, vifter, bevegelsessensorer og mange andre spennende funksjoner! Flere av våre lamper har for eksempel Low Heat Mode (byggemodus) og Double Power. Low Heat Mode er et program på 99 sekunder, som gradvis øker wattstyrken etterhvert som geléen herder. Dette gjør at du unngår såkalte «heat spikes» og varmeutvikling/stikking på neglen. Dette er perfekt for deg som skal bygge gelénegler, og foretrekker komfort og trygghet. Funksjonen Double Power dobler styrken i lampen, og herder lakk fortere.

Dette er noen av tingene du bør ta med i betraktningen når du skal velge deg en ny UV eller LED-lampe, og som innledningen sier – det er mye opp til personlig preferanse. Det viktigste tipset er å være klar over hvilken type lampe du har, hva wattstyrken er og hva som anbefales for gellackmerket du bruker. Vi anbefaler profesjonelle å bytte neglelampe 1 til 2 ganger i året for å opprettholde optimal herding.

Lykke til – og ring oss gjerne om du trenger hjelp til å velge den riktige lampen for deg!

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com