Massasjerulle for ansiktet – hvordan fungerer den?

Du har garantert fått med deg de populære ansiktsrullene for massasje i ansiktet? Rullene har eksistert i mange hundre år, og den siste tiden har de dukket opp overalt i sosiale medier og magasiner. Den lille rullen er som oftest laget med jade eller rosenkvarts, og har en eller to rullekuler. Noen ser ut som en liten kjevle, eller har forskjellige mønster. Men hvorfor masserer egentlig folk ansiktet sitt med denne lille dingsen? Det sies at ansiktsrullen skal redusere stress og frigjøre spenninger, slik som en vanlig kroppsmassasje ville gjort for kroppen din.

Stimulerer blodsirkulasjon

Bruk av ansiktsrullen kan stimulere blodtilførselen i ansiktet, som kan bidra til at huden ser lysere og jevnere ut.

Reduserer hevelse

Ansiktsrullen kan bidra til å redusere hoven hud og poser under øynene ved å stimulere til lymfedrenasje i huden. Det er allikevel behov for mer forskning for å kunne bekrefte dette helt sikkert.

Gir deg bedre humør

En eldre studie fra 2008 bekrefter at ansiktsmassasje kan redusere angst hos enkelte.

Forbedrer utseende på huden

En studie på ansiktsmassasje fra 2017 viste noen effekter på aldrende hud, spesielt når massasjen ble kombinert med et anti-aging produkt. Studien ble imidlertid ikke utført med ansiktsruller spesifikt.

Kjøler og beroliger huden

Dersom du oppbevarer rullen i kjøelskapet eller bruker en naturlig kald stein som jade, vil den avkjøle huden din ved kontakt – det føles i tillegg utrolig deilig og oppfriskende på morgenen!

Påføring av hudprodukter

Rullen brukes vanligvis sammen med en olje eller fuktighetskrem for å hjelpe den med å gli over huden. Denne prosessen kan gjøre at produktet masseres inn enda dypere, og distribueres mer jevnt inn i huden din.

Hvordan bruke en jade ansiktsrulle?

Du kan bruke ansiktsrullen på ansikt, hals, nakke og området rundt øynene.

Før du begynner:

  1. Oppbevar rullen i kjøleskapet for en kjølende og oppfriskende opplevelse
  2. Rens huden godt. Følg din vanlige morgenrutine for hudpleie – dersom dette innebærer en rens, gjør dette før du bruker rullen.
  3. Påfør serum eller fuktighetskrem. Påfør ditt vanlige ansiktsprodukt før du bruker rullen. Massasjen kan hjelpe produktet med å absorberes skikkelig.

Når du er klar, kan du fortsette ansiktsrullemassasjen:

  1. Bruk riktig side av rullen. Den mindre stenen er perfekt for øyne og neserygg, mens den større siden passer til panne, kinn og kjeve.
  2. Rull forsiktig. Ikke lugg eller dra i huden, det kan bli irritert. Sikt etter å rulle hvert fokusområde ca 10-20 ganger.
  3. Rull fra midten av fjeset og ut. Lymfedrenasjen foregår på siden av fjeset. Å rulle væsken vekk fra ansiktet og mot lymfene vil naturlig stimulere til å drenere væsken.
  4. Følg ansiktsformen din. For best resultat bør du være forsiktig og føre rullen i retningen av din naturlige ansiktsform. På kjeve og kinn betyr dette at du bør rulle forsiktig oppover.
  5. Før væsken i huden din gjennom lymfesystemet. Helt til slutt, rull ned til kanten av ansiktet og så halsen.

For å lese mer om lymfesystemet og bruk av jade ansiktsrulle og instruksjonsvideo, kan du klikke her.

For å supplere til behandlingen kan vi anbefale ansiktsøvelser eller «face yoga» etter massasjen, du vil garantert føle deg mer opplagt og klar for dagen!

Hvor ofte bør jeg bruke rullen?

Det kommer selvfølgelig an på produktet du bruker rullen sammen med, men rullen i seg selv kan trygt brukes hver dag. Det viser seg også at effektene av rullen er aller best ved langtidsbruk.

Hvor lenge skal jeg rulle?

Selv om du bare har noen få minutter kan ansiktsrullen gi deg en avslappende og forfriskende følelse. En studie fra 2018 viser at det å massere i bare 5 minutter stimulerer blodsirkulasjonen i kinnene dine. Stans behandlingen hvis du føler noen form for smerte – som med all hudpleie gjelder det å være forsiktig!

Hvordan rense ansiktsrullen

Tørk av eventuelle rester fra produkter fra rullen med en myk og ren vaskeklut etter hvert bruk. Bruk en skånsom ansiktsrens eller såpe for å bli kvitt eventuelle bakterier. Rens den så godt med lunket vann.

Unngå å bruk veldig varmt vann eller å dynke rullen i vann for å bevare den lengst mulig. Legg rullen ned på en tørr klut for å tørke.

Hvordan ser jeg om rullen jeg bruker er ekte?

At det produseres falske trendprodukter er ikke noe nytt, så det er viktig at du sjekker om rullen din er ekte. Noen ruller kan være laget av sten som har blitt kjemisk farget og behandlet, og vil ikke ha noen fordeler på huden din.

Her er noen måter du kan sjekke om rullen din er laget av ekte jade:

Sammenlign den med ekte jade. Om du har noe du vet er ekte jade, kan du forsiktig banke den inntil stenen på rullen. Høres det ut som plastikk (en flat, hul lyd) – er den antageligvis nettopp laget av det.

Ta på den. En av de enkleste metodene er å kjenne etter. Ekte jade føles kald mot huden, og har noen naturlige ujevnheter.

Se nøye på den. Stenen skal ikke ha luftbobler, men en naturlig marmorering og enkelte ujevnheter på overflaten.

Skrap forsiktig med en negl på overflaten. Ekte jade skal ikke få varige merker av dette.

Myter om ansiktsrullen

Har ansiktsrullen en slankende effekt? Nei. Annet enn at hevelser kan reduseres, har ikke rullen i seg selv en slankende effekt på ansiktet.

Kan den kurere sykdom? Nei. Noen hevder at krystaller og andre materialer kan kurere sykdom, men det finnes per i dag ingen forskning som bekrefter dette.

Har ansiktsrullen permanent effekt? Nei. Du kan se enkelte forbedringer i huden, men disse vil ikke være permanent med mindre du fortsetter behandlingen jevnlig.

Fikk du lyst til å prøve? Vi tilbyr nå superfine ansiktspleiesett til en billig penge i nettbutikken. Settet inkluderer en jade ansiktsrulle, sminkefjernerpad og pannebånd.

Ansiktspleiesett fra BodyGreen

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com