Hvordan fjerne akrylnegler

Akrylnegler er det eldste og mest kjente neglesystemet, og er rimelig utfordrende å få til som nybegynner. Vi anbefaler aldri at man legger akrylnegler selv, med mindre man trener til å bli profesjonell negletekniker eller har mye erfaring fra før. Vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er å lese seg opp og gjøre research før du begynner. Negleteknikk er et eget fagfelt, og må respekteres som nettopp dette. Allikevel hender det at man har fått lagt akrylnegler, og trenger å få fjernet dem, og i denne artikkelen går vi igjennom hva du må gjøre for å fjerne akrylnegler på en mest mulig trygg måte.

Gå til salong!

Om akrylnegler ikke fjernes på korrekt måte, kan det gjøre store skader på den naturlige neglen din. Det er derfor viktig å selv vurdere hvor mye tid man kan bruke på dette, og eget ferdighetsnivå. En profesjonell kan skånsomt fjerne akryl uten å gjøre skade, og vil dermed alltid være det beste alternativet.

Slik gjør du det

Her trenger du: grovkornet fil, mediumkornet fil, buffer, neglebåndsolje og potensielt aceton, folie, bomullsdotter og/eller en manikyrskål

Skulle det mot formodning ikke være mulig å gå til salong for å fjerne akrylneglene, kan de files ned.

1. Begynn med å klippe ned eller file ned det meste av forlengelsen på neglene. Det finnes spesiallagde tippeklippere for akryl, eventuelt kan man bruke en vanlig, sterk negleklipper. Sørg for å ikke klippe i din naturlige negletipp, og klipp den aldri rett av. Begynn forsiktig på en side og jobb deg rundt mot den andre siden.

2. Når lengden er nede, legg den grove filen flatt over den kunstige negleoverflaten. Fil jevnt og forsiktig ned det øverste laget med akryl. Her må du være tålmodig, og ikke forhaste deg – den naturlige neglen slites av dette også. Når du kommer nærmere den naturlige neglen, kan du bytte til en finkornet buffer. Pass på så du ikke buffer for mye mot din naturlige negl, det er ofte her skadene oppstår – da man bare «må» få av de små bitene med akryl som er igjen på neglen.

3. Videre kan du velge om du vil soake av restene med aceton, eller la det siste laget sitte igjen for å beskytte negleoverflaten litt til.

  • Soak off: Varm forsiktig acetonflasken under varmt vann i springen, og hell i en manikyrskål og soak fingrene i 30 minutter.
  • Foliemetoden: Du kan også bruke aceton og folie, som man ofte ser i salong. Bløt en bomullsdott med aceton, og plasser den på neglen, og ta litt folie og pakk den rundt negl og finger. Sørg for at du bretter godt over tippen for å forsegle bomullsdotten.

4. La acetonen virke i 30 minutter. Hvis nok akryl har løsnet etter dette, kan du begynne å forsiktig buffe vekk restene med en finkornet fil. Om det fremdeles er noe som sitter, prøv å skrape forsiktig med en neglebåndsskyver/manikyrpinne, og la neglene soake i 5 minutter til, og prøv igjen. Noen lar bare det siste tynne laget sitte på for å holde på styrken i neglene (det vil da naturligvis falle av av seg selv etter hvert).

5. Husk neglebåndsolje Uansett hvilken metode du benytter deg av er det viktig å påføre neglebåndsolje når du er ferdig, for å pleie og nære de naturlige neglene. Aceton er svært uttørrende, og neglene vil fort bli dehydrert av denne type behandling. De vil uansett metode føles tynnere og svakere etter å ha hatt kunstige negler over tid, så gi dem litt ekstra pleie og oppmerksomhet de første dagene etter fjerning. Det anbefales å bruke neglebåndsolje 1-2 ganger daglig, alt etter hvor tørre neglebåndene dine er.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com