Hvordan fjerne gelnegler

Gelnegler sitter vanligvis veldig godt, og har en utrolig god holdbarhet og fleksibilitet – det er dog akkurat disse egenskapene som gjør at de er så vanskelig å få fjernet! Gelnegler vil ikke løses opp av aceton, og man hører ofte at negleteknikere aldri anbefaler å fjerne gelnegler på egenhånd. Grunnen er at det er stor sannsynlighet for at du skader din naturlige negl eller huden rundt dersom du ikke er veldig forsiktig. Det hender allikevel vi får spørsmål fra kunder som vil lære seg negledesign som en hobby, eller fra de som ønsker å utdanne seg innen faget og vil lære så mye som mulig. Og la oss innrømme det – noen ganger er det bare et nødstilfelle! I denne artikkelen skal vi ta for oss hvordan du fjerner gelnegler, hvilke produkter du trenger og noen tips til hvordan du kan gjøre det så trygt som mulig.

Gå til salong!

Om gelnegler ikke fjernes på korrekt måte, kan det gjøre store skader på den naturlige neglen din. Det er derfor viktig å selv vurdere hvor mye tid man kan bruke på dette, og eget ferdighetsnivå. En profesjonell kan skånsomt fjerne gel uten å gjøre skade, og vil dermed alltid være det beste alternativet.

Slik gjør du det

Her trenger du: grovkornet fil, en finkornet fil, buffer og neglebåndsolje

1. Begynn med å klippe ned eller file ned det meste av forlengelsen på neglene. Det finnes spesiallagde tippeklippere, eventuelt kan man bruke en vanlig, sterk negleklipper. Sørg for å ikke klippe i din naturlige negletipp, og klipp den aldri rett av. Begynn forsiktig på en side og jobb deg rundt mot den andre siden.

2. Fil ned overflaten med den grove filen (80/80). Fil mykt, forsiktig og jevnt – gjerne i kryss mens du hele tiden beveger filen til et nytt område på neglen. Pass på at du ikke filer på huden rundt neglen. Mens du filer kan du bruke en neglebørste til å fjerne støv og rusk, slik at du kan se når du når den naturlige neglen. Her må du være tålmodig, og ikke forhaste deg – den naturlige neglen slites av hard pussing også.

3. Bruk den fine filen når du ser du når den naturlige neglen. Jobb forsiktig og sakte med filen for å ikke ødelegge den naturlige neglen din.

4. Buff overflaten forsiktig. Når all gelen er borte kan du bruke en buffer til å forsiktig glatte over den naturlige neglen din.

5. Husk neglebåndsolje. Påfør litt neglebåndsolje på og rundt neglen for å tilføre neglene fukt og pleie etter fjerning. Uansett hvilket neglesystem du har brukt, vil neglen føles tynnere og svakere etter å ha hatt kunstige negler over tid, så gi dem litt ekstra pleie og oppmerksomhet de første dagene etter fjerning. Det anbefales å bruke neglebåndsolje 1-2 ganger daglig, alt etter hvor tørre neglebåndene dine er. Vi anbefaler også en god håndkrem for å holde hendene dine myke og friske.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com