Slik legger du INVERAY Builder Gel

Vi lanserte nylig INVERAY Builder Gel som er en HEMA-fri gel som brukes til å bygge kunstige negler i alle lengder. Gel er en mer og mer populær metode for å bygge, forsterke og forlenge neglene. Alle som er godt kjent i negleverdenen har sin fremgangsmåte på hvordan de gjør det, og i denne artikkelen tar vi for oss hvordan du kan gå frem for å legge INVERAY Builder Gel med negleformer.

Bilder og arbeid er utført av flinke Martine Edvartsen, negledesigneren bak Instagramkontoen @uniquebeautybymartine.

Hva trenger jeg for å legge gelnegler?

Les mer om den HEMA-frie nyheten INVERAY Builder Gel

Slik gjør du det

1. Grundig forhåndsarbeid

Det er viktig å legge litt sjel i forberedelsene på neglene før du legger gel. For at den skal få skikkelig grep på negleoverflaten er det viktig at neglen er ren, tørr og fri for oljer, støv og rusk. Dette gjøres ved å forsiktig dytte neglebånd, matte ned og file neglen, rense med cleaner og til slutt påføre INVERAY Nail Prep. Slurver man med forberedelsene kan man ende opp med at gelen ikke sitter like godt, man kan få lifting og kortere holdbarhet. Det er også selvfølgelig veldig viktig med et hygienisk utgangspunkt for å unngå betennelser og infeksjoner. Om du har veldig oljete negler eller sliter med lifting, kan du med fordel benytte en god primer før du går videre til neste steg.

Trykk her for å lese mer om nail prep

2. Legg på forlengelser – om du vil

Etter neglene er forberedt skikkelig er det på tide å legge på negleformer eller tipper om du ønsker å forlenge neglene. Bruker du tipper må disse også formes og mattes ned for at gelen skal sitte ordentlig. Deretter påfører du et tynt lag med INVERAY Base Coat med en «gniende» bevegelse, slik at du fyller inn alle ujevnheter i den naturlige neglen. Base Coaten gjør at gelen får bedre heft, og danner en beskyttende hinne mellom den naturlige neglen og gelen. Noen liker å bruke et tynt lag med Builder Gel fremfor Base Coat, men det velger du helt selv. Det er også delte meninger om man skal påføre negleformer før basen, dette er også en smakssak.

3. Påføring av gel

Påfør gel med pensel, og lag selve grunnlaget for neglen din. Det vil si et tynt lag hvor du passer på at du får med lengden du vil ha, herd deretter i lampe (se herdetider for de ulike lampene nedenfor). Så fort det første laget er herdet, påfører du et andre lag med gel og former neglen slik du vil ha den, så herder igjen. Gel danner et fettlag under herding for at lagene skal sitte sammen så godt som mulig, så pass på å ikke ta på neglen underveis i prosessen. Når du er helt ferdig kan du tørke av det klissete laget med cleaner og en lofri wipe. Her bruker Martine INVERAY Builder Gel BB Gold over INVERAY UV/LED Base Coat.

4. Fil, form og poler om nødvendig

Etter det klissete laget er fjernet kan du forme og file neglen til ønsket form om det er nødvendig. Pass på å buffe/polere gelen i etterkant slik at overflaten blir helt jevn og glatt. Deretter kan du gå over neglene med en neglebørste eller kost, og tørke på nytt med cleaner for å passe på at overflaten er fri for støv og rusk. Ønsker du farge på neglene, er dette tiden for å legge INVERAY Gel Nail Polish.

5. Påfør top coat og gi neglene pleie

Påfør til slutt et strøk med INVERAY Hard Top Coat og herd i lampe. Denne Top Coaten er cleaner free, så det er ikke nødvendig å bruke cleaner i etterkant. Finn frem en god neglebåndsolje, og gi neglebånd og negler litt nødvendig pleie og fuktighet. Vi anbefaler INVERAY Luxury Elixir-serien, de gir neglene masse god næring og fuktighet! De tre forskjellige typene har tre ulike funksjoner og lukter helt nydelig alle sammen. Etter neglebåndsoljen er massert inn er du ferdig – og du kan nyte et flunkende nytt sett med negler som varer!

Har du spørsmål underveis er det bare å ringe oss – vi vil at du skal lykkes!

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com