Hvordan fjerne polygel

Polygel omtales ofte som en akrylgelé (hybrid mellom gel og akryl). Polygel har fleksibiliteten til gel, og holdbarheten til akryl – så du får de beste egenskapene fra begge verdener. Polygel sitter svært godt, og når etterveksten har blitt for lang er det lurt å fjerne den igjen, eller gå til salong for etterfylling. I noen tilfeller kan det være nødvendig å måtte fjerne dem selv hjemme, og vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er å lese seg opp og gjøre research før du begynner. Negleteknikk er et eget fagfelt, og må respekteres som nettopp dette. Det er dog nyttig å vite hva du skal gjøre dersom noe skjer og du ikke har anledning til å gå til salongen for å få det fjernet på profesjonelt vis. I denne artikkelen tar vi for oss hvordan det gjøres, og hva du trenger for å gjøre det på en mest mulig skånsom måte.

Gå til salong!

Om polygel ikke fjernes på korrekt måte, kan det gjøre store skader på den naturlige neglen din. Det er derfor viktig å selv vurdere hvor mye tid man kan bruke på dette, og eget ferdighetsnivå. En profesjonell kan skånsomt fjerne polygel uten å gjøre skade, og vil dermed alltid være det beste alternativet.

Slik gjør du det

Her trenger du: grovkornet fil, mediumkornet fil, buffer, neglebåndsolje og eventuelt aceton

1. Begynn med å klippe ned eller file ned det meste av forlengelsen på neglene. Det finnes spesiallagde tippeklippere, som et alternativ kan man bruke en vanlig, sterk negleklipper. Sørg for å ikke klippe i din naturlige negletipp, og klipp den aldri rett av. Begynn forsiktig på en side og jobb deg rundt kanten mot den andre siden. Får du ikke til å klippe den, kan du også file forlengelsene ned.

2. Når lengden er nede, legg den grove filen flatt over den kunstige negleoverflaten. Fil jevnt og forsiktig ned det øverste laget. Her må du være tålmodig, og ikke forhaste deg – den naturlige neglen slites av pussingen også. Når du kommer nærmere den naturlige neglen, kan du bytte til en finkornet buffer. Pass på så du ikke buffer for mye mot din naturlige negl, det er ofte her skadene oppstår – da man bare «må» få av de små bitene med polygel som er igjen på neglen.

3. Videre kan du velge om du vil soake av restene med aceton, eller la det siste laget sitte igjen for å beskytte negleoverflaten litt til.

  • Soak off: Varm forsiktig acetonflasken under varmt vann i springen, og hell i en manikyrskål og soak fingrene i 30 minutter.
  • Foliemetoden: Du kan også bruke aceton og folie, som man ofte ser i salong. Bløt en bomullsdott med aceton, og plasser den på neglen, og ta litt folie og pakk den rundt negl og finger. Sørg for at du bretter godt over tippen for å forsegle bomullsdotten.

4. La acetonen virke i 30 minutter. Hvis nok av polygelen har løsnet etter dette, kan du begynne å forsiktig buffe vekk restene med en finkornet fil. Om det fremdeles er noe som sitter, prøv å skrape forsiktig med en neglebåndsskyver eller manikyrpinne, og la neglene soake i 5 minutter til, og prøv igjen. Enkelte lar bare det siste tynne laget sitte på for å holde på styrken i neglene (det vil da naturligvis falle av etter hvert).

5. Husk neglebåndsolje Uansett hvilken metode du benytter deg av er det viktig å påføre neglebåndsolje når du er ferdig, for å pleie og nære de naturlige neglene. Aceton er svært uttørrende, og neglene vil fort bli dehydrert av denne type behandling. Neglene vil (uavhengig av fjerningsmetode) føles tynnere og svakere etter å ha hatt kunstige negler over tid, så gi dem litt ekstra pleie og oppmerksomhet de første dagene etter fjerning. Det anbefales å bruke neglebåndsolje 1-2 ganger daglig, alt etter hvor tørre neglebåndene dine er.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com