Hvordan fjerne selvbruning fra hendene

Vi vet at selvbruningsprosessen kan være utfordrende å håndtere med mindre man har mye erfaring med det. En av de vanligste problemene som kan oppstå er at fargen blir overpigmentert på hendene og gjør dem enten oransje eller skjoldete og ujevne. De færreste av oss ønsker å vise verden at vi faktisk bruker selvbruning med avslørende skjolder og ujevnheter, så i denne artikkelen skal vi skrive noen tips om hvordan du får fjernet selvbruning fra hendene – og hvordan du kan forhindre at det skjer i fremtiden.

Det første og aller viktigste tipset er å ikke få panikk – legg fra deg skrubbehansken! Ikke skrubb av all den sarte huden på hendene dine i vill desperasjon – det finnes skånsomme metoder for å fikse dette uten å gnikke vekk alle hudlagene dine.

Hvordan havnet vi her?

Bruk av for mye farge: For mye produkt vil ganske enkelt gjøre at hendene overpigmenteres og blir mørkere enn du hadde tenkt.

Ikke brukt lotion før påføring: Fuktighetskrem skaper en barriere mellom hud og selvbruningsprodukt, og forhindrer overutvikling av fargen. De tørre områdene på kroppen utvikler seg mye raskere enn resten, så ikke bekymre deg om disse ser litt lysere ut etter påføring – det er bare en veiledende farge.

Flekker på enkeltområder: Disse tingene etterlater tydelige tegn på selvbruning, spesielt mellom fingre og knoker. Mørke håndflater får man ved å ikke bruke en påføringsvott, som er et viktig verktøy for å forhindre flekker under påføring. Det er også viktig å tørke av håndflaten og neglene etter påføring.

Håndvask etter påføring: Håndvask fører til at brunfargen fjernes, så unngå å få huden våt under utviklingstiden. Bruk en våtserviett for å fjerne rester på håndflater og knoker.

Hvordan kan jeg forhindre at det skjer igjen?

Nå som du mest sannsynlig har funnet ut hvor det gikk galt, kan du sørge for at du aldri trenger å vite hvordan du fjerner brunfarge fra hendene igjen!

Bruk alltid en påføringsvott – dette sikrer en jevn, stripefri brunfarge uten å etterlate håndflatene mørke og unaturlige. Hvis du påfører selvbruning med hendene kan du fort få striper gjennom fingrene, men hvis du bruker en vott vil produktet spre seg fint utover og gi en jevn finish.

Rydd opp etter påføring – tørk av håndflater, fingre og tånegler med en våtserviett etter påføring for å forhindre at det blir flekker, og påfør en liten mengde fuktighetskrem på innsiden av håndleddet for sømløs finish.

Ikke overdriv – ikke bruk noe ekstra produkt på hender og føtter, bare bruk restene fra andre steder på kroppen – det holder i massevis. Gjør hendene til en klype inni votten og sveip forsiktig over hendene, og sveip deretter rundt føttene og avslutt påføringen.

Husk forberedelser – eksfolier huden godt, og smør på et lag med lett fuktighetskrem på hender, albuer, knær og føtter før du påfører selvbruning for å hindre at brunfargen fester seg for godt på de tørreste områdene.

Hvordan fjerne selvbruning fra hendene

Det finnes noen få, skånsomme metoder for å fjerne selvbruning fra hendene:

  1. Stryk forsiktig en loofa med litt salt eller sukkerskrubb og jobb i sirkulære bevegelser over hendene. Prøv å motstå trangen til å skrubbe dem røde, ellers kan du skade huden din. Gjenta en gang hver morgen og ettermiddag – du burde merke forskjellen etter et par dager.
  2. Press 1 eller 2 friske sitroner og legg hendene i juicen. La dem ligge der i en time, eller så lenge du orker. Gjenta opptil tre ganger om dagen. Askorbinsyre fra sitronen vil bryte ned selvbruningen, og hjelpe den med å falme.
  3. Prøv å bruke en olje for å fjerne brunfargen. Tilsett noen dråper massasjeolje til litt varmt vann, og bløtlegg hendene. Du kan også tilsette et par dråper olje i en peeling og skrubbe hendene forsiktig – gjenta prosessen om nødvendig.
  4. Invester i et selvbruningsfjernende produkt slik som Tan Eraser Mousse. Det fungerer dobbelt så raskt som metodene ovenfor!

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com