Neglens tilstand og problemer

Selv om vi gjør vårt beste for å holde neglene pene og velstelte i hverdagen kan selv normale, friske negler begynne å se slitne og dårlige ut. Som regel er det ufarlig, men så fort man sliter med misfarging og tynne, sprø negler kan det være mer enn et salongbesøk som skal til. I denne artikkelen går vi gjennom de mest vanlige negleproblemene, og hva som kan være årsaken.

-Neglesengen/negleoverflaten består hovedsakelig av keratin. Det samme proteinet som finnes i hår og hud. Har man problemer med å få heft med gellakk, gel eller akryl kan det være ett tegn på lavt keratin i neglene. Keratinet i neglene kan svekkes av mye filing og ved bruk av for mye aceton. Det er viktig at man er forsiktig når man fjerner kunstige negler.

-Neglene vokser fortere om sommeren enn om vinteren. Varme temperaturer og luftfuktighet gir mer næring til neglene. Tørr vinterluft trekker fuktigheten ut av neglene.

https://www.bodygreen.no/products/vitamin-e-a-cream

-Neglene blir flatere ved hardt arbeid med hendene og kan endre struktur ved sykdom. Hvis en eller flere negler endrer seg betydelig, kan det være en ide å sjekke dette med sin lege.  De kan bli harde og ruglete eller sterkt misfarget.

-Negler og neglebånd blir tørrere med alder. Det er viktig med en god håndkrem og neglebåndsolje. Hendene, som ansikt kan ha god nytte av ett serum og dette kan også forsinke aldringstegn.

https://www.bodygreen.no/products/inveray-intensive-rebuilding-serum

-Negler påvirkes av dietter og dårlig kosthold.

Tørre, sprukne eller sprø negler er vanligvis en indikator på dårlig kosthold, siden mangler på næringsstoffer ikke bare hindrer neglen i å vokse normalt, men kan forårsake svakhet i neglen.

Det er viktig med vitamin -B -D og Omega 3 hvis man ønsker sunne sterke negler. Forsikre deg om at du får i deg rikelig med essensielle fettsyrer. Disse finnes blant annet i laks og i linfrøolje. Man kan sjekke status på kroppens vitamin -B og -D hos legen før man endrer kosthold eller legger til vitamintilskudd i dietten.

-Negler kan gulne av lakk, men det kan være en rekke faktorer som spiller inn for at neglene misfarges og blir gule. Hvis negler gulner og blir myke, smuldre opp kan dette være ett tegn på neglsopp. Det finnes flere remedier for dette på apoteket.

Dype røde og rosa lakkfarger kan misfarge neglene. Det kan man unngå ved å bruk en klar lakk eller base under lakken. Neglene kan buffes forsiktig for å fjerne det øverste gule laget, men man skal være forsiktig med å ikke buffe for mye. Neglene kan bli tynne og svake.

Hvite flekker på neglene er forårsaket av små luft bobler som fanges mellom neglecellene. Dette kan være arvelig, men andre ganger kan andre faktorer spille inn, slik som dårlig ernæring eller skader fra en dårlig manikyr. Disse flekkene kan også knyttes til menstruasjon og slag på neglen.

-Sprekker og flakete negler er plagsomt og kan linkes til en rekke faktorer – inkludert kosthold, dermatologiske lidelser eller sykdom. Lengre tid i kontakt med vann, vaskemidler eller løsemidler kan forårsake en alvorlig dehydrering av neglen, noe som kan gjøre at de sprekker opp. Sprekker kan bety mangel på mineralet svovel. Det er lett tilgjengelig i proteinrik mat som kjøtt, fjærfe, egg og melk. Hvis du er veganer kan du enkelt få i deg nok svovel ved å spise hvitløk, løk, kål, agurk, rosenkål, neper, nøtter, grønnkål, salat og bringebær.

Vi håper dette kan gi svar på noe av det dere lurer på om neglens tilstand. Har du spørsmål om dine negler eller hvilke produkter som kan passe ditt behov, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi hjelper gjerne med å veilede, om det gjelder dine naturlige negler eller om man ønsker gellakk eller andre produkter for å beskytte eller forlenge negler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com