«Dry brushing»


Tørrbørsting eller «dry brushing» er en peeling- og lymfemassasjeteknikk med mange fordeler for kroppens hud, som blant annet å stimulere blodsirkulasjonen, påvirke lymfesystemet eller bekjempe cellulitter.

Tørrbørsting, som navnet antyder, er en praksis som består i å børste huden på kroppen når den er tørr, uten å tilsette vann eller noen form for krem, olje eller dusjgelé. Denne teknikken krever åpenbart bruk av en naturlig bustbørste eller, hvis det ikke er mulig, en hestehårhanske eller en loofah, og den har mange kortsiktige og langsiktige fordeler som vi vil forklare nedenfor.

Eksfoliering kroppen

Tørrbørsting er en fin peeling til huden på hele kroppen. Faktisk er denne eksfolieringsteknikken mye mer effektiv enn et klassisk kornete eksfolieringsmiddel som brukes på fuktig hud, siden den bedre frigjør porene fra døde celler og fremmer cellefornyelsen. Det er også veldig nyttig før voksing, spesielt fordi det hjelper å få frem hårene som begynner å vokse, selv om de er veldig korte og dermed sikre glatte ben så lenge som mulig.

Stimuler lymfesystemet

Huden vår er det største organet som vi skiller ut giftstoffer og avfall gjennom, så tørrbørsting, også kalt lymfebørsting, er en effektiv måte å fornye cellene på.

Forbedre utseendet på huden

Lymfebørsting, ved å fremme blodsirkulasjonen, er også ideell hvis du har tunge og hovne ben. Forhindrer væskeretensjon og forbedrer den fryktede appelsin effekten.

Maksimer effekten av kremer og behandlinger

Tørrbørsting kan også forsterke virkningen av kremene og behandlingene som vi bruker . Eksfoliering frigjør huden for døde celler, da absorberer huden de aktive ingrediensene bedre.

Nå som du kjenner fordelene, trenger du bare å lære noen få triks for å få mest mulig ut av denne teknikken. Det første du bør vite er at det er bedre å børste kroppen før du dusjer fordi det påfølgende vannet vil lette fjerning av død hud og urenheter. Børst alltid kroppen ved å start ved føttene og gå opp til toppen i sirkulære bevegelser, gå over hvert område tre ganger. Ben, armer, mage, hofter, rygg, nakke og hals… Alle deler av kroppen din vil ha nytte av denne behandlingen.

Pusser riktig?

Følelsene er forskjellige avhengig av hudtype. Ved sensitiv og reaktiv hud, for eksempel, kan tørrbørsting forårsake en litt ubehagelig følelse, spesielt i de mest sensitive områdene som innside lår, hals, etc) Under behandlingen skal det ikke føles smertefullt. Hvis huden bare rødmer litt, så går det bra, hvis ikke vil det være bedre å stoppe og være mer skånsom.

Produktene du påfører etterpå kan også gi deg en pekepinn på om du gjør det riktig: hvis huden din kribler eller svir når du smører på kremen, har du overbørstet! Når det gjelder frekvens er det ikke nødvendig å tørke børste hver dag: to eller tre børste økter i uken vil være mer enn nok.

Kontraindikasjoner

Det er best å unngå denne teknikken hvis du har sår eller brannskader, samt infeksjoner, utslett eller insektbitt i området som skal behandles. Du må også være forsiktig hvis du har mange føflekker, for du bør aldri massere dem med for mye kraft, siden du risikerer å få rift. Til slutt, hvis du har akne på kroppen, er det bedre å ikke bruke denne typen tørrbørsting fordi børsten kan irritere huden enda mer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com