Ta vare på de kunstige neglene dine

Enten du har lagt neglene dine selv eller i salong, er det viktig å ta godt vare på dem slik at de ser friske og fine ut til enhver tid, ikke får noen skader og holder så lenge som mulig. I denne artikkelen går vi igjennom de viktigste tingene man må huske på for å ta vare på de kunstige neglene dine slik at de holder seg lenger.

Sørg for å etterfylle i tide

Etterfyll og vedlikehold er viktig, og gjennomføres vanligvis 2-3 uker etter neglene er lagt – alt etter hvor fort neglene dine vokser. En slik behandling vil gjøre at neglene får tilbake sitt fine sunne utseende og gir deg også mulighet til å gjøre små designjusteringer hvis du er en av de som liker å bytte litt på. Lar du neglene sitte på for lenge uten å etterfylle kan de brekke av eller få lifting, noe som kan resultere i problemer med de naturlige neglene dine.

Ikke bruk neglene som verktøy i hverdagen

Vi har alle falt for fristelsen å bruke de kunstige neglene som verktøy i hverdagen. Når du står der med maisboksen i hånden krever det selvbeherskelse for å ikke vippe opp lokket med negletippen! De føles jo tross alt så robuste og harde – til stor forskjell fra de naturlige neglene dine. Problemet er at gjentagende eller høyt trykk eller støt mot neglene dine kan lage sprekker, og i verste fall gjøre at hele neglen brekker. Ikke bit eller pirk i neglene, dette kan gi lifting og gjøre neglene svakere og i verste fall gjøre skade på den naturlige neglen din.

Ingen «quick-fix» reparasjoner hjemme

Om negletippen brekker av, burde man ikke legge på neglelim og lappe neglen sammen. Ta deg enten tiden til å reparere den skikkelig, eller oppsøk salongen din så fort som mulig. Grunnen til at vi ikke anbefaler å lime den på igjen er at luft kan «fanges» mellom tippen og den naturlige neglen, som kan gi infeksjoner og betennelse. Man bør av samme grunn ikke prøve å lime ned lifting. Fuktighet kan låses inn mellom produktet og naturlig negl – noe som gir den den perfekte grobunnen for bakterier. Et annet tips er å unngå å dytte neglebåndene mens du har på de kunstige neglene, vent til etterfylling. Ellers vil du forlenge gapet mellom negleforlengelsen og den naturlige neglen, og du vil da ende opp med å måtte etterfylle oftere.

Bruk en god neglebåndsolje hver dag

Noe vi stadig minner om er å påføre en god neglebåndsolje hver dag. Det er en kjempegod vane å legge til seg før sengetid, så oljene rekker å trekke seg inn og godgjøre neglebåndene. Dette forsterker fleksibilitet og holdbarhet i negleforlengelsen, styrker den naturlige neglen og holder neglebåndene myke og gode. På denne måten vil ikke neglebåndene dine bli dehydrert, og holde seg sunne og friske. En god håndkrem er også et godt råd for å holde hendene myke og sunne.

https://www.bodygreen.no/categories/serumelixirs

Vær forsiktig ved fjerning

Et siste råd – vis stor forsiktighet ved fjerning eller oppsøk salongen din! Det er tryggest å oppsøke en profesjonell negletekniker som vet hvordan dette skal gjøres. Om dette ikke gjøres på korrekt måte, kan det gjøre stor skade på de naturlige neglene dine – og for noen permanent. Det finnes flere metoder for å fjerne de kunstige neglene, og vi vet at noen ganger krever nødstilfeller at man fjerner dem selv hjemme – til tross for anbefalinger om å gjøre dette i salong. Det aller viktigste er: aldri bit eller riv av kunstige negler!

Se blog innlegg for fjerning av de forskjellige typene kunstige negler :

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com