Sommerklare føtter på 1-2-3

Sommeren er endelig her, og med den følger ofte litt deilig egenpleie for å føle seg vel i lettere antrekk og sandaler. Gjennom vintersesongen er det lett å glemme å stelle pent med føttene når de gjemmes i sokker og sko, så det er ikke alltid man oppdager hard og tørr hud før de skal inn i sandalene igjen. I denne artikkelen tar vi for oss hva du kan gjøre og hva du trenger for å få sommerklare føtter!

Fjern gammel neglelakk – har du fått noe misfarging eller flekker fra den gamle neglelakken, kan du forsiktig buffe over negleoverflaten for å fjerne flekker og jevne ut eventuelle ujevnheter. Trim ned neglene. Klipp dem rett av og ikke for korte. Fil deretter rett over med en neglefil for å unngå kanter.

Bruk fotfil – bruk en fotfil til å file vekk hard, tørr hud og callus på hæl og tåballer, og eventuelt andre steder du opplever trykk fra sko i hverdagen. Gjør dette mens føttene er tørre for å få vekk mest mulig død hud.

Soak i fotbad – nå er tiden for å nyte et deilig fotbad! 10-12 minutter er tilstrekkelig for å bløte opp og rense føttene.

Peeling – tørk av føttene etter fotbadet. Bruk så en peelingkrem for å skrubbe føttene og få vekk resterende tørr hud. Skyll av peelingkremen, og tørk føttene godt.

Exfoliating Foot Scrub

Fotmaske – hvis du har tid kan du benytte en deilig fotmaske. Hvis du ikke har tid – smør føttene inn rikelig med en god fotkrem. Vær spesielt nøye med hælene for å tilføre fuktighet til områdene hvor man har fjernet mye død hud.

Fotmaske

Neglebånd og negler – neglebåndene på tærne kan være harde, og litt vanskeligere å fjerne sammenlignet med neglene på hånden. Påfør en god neglebåndsolje på alle neglene, og masser forsiktig inn. Ta en neglebåndsskyver og dytt neglebåndene forsiktig tilbake. Neglebåndene bør dyttes vekk fra negleoverflaten slik at neglelakk eller gellack sitter godt på neglen. Ved behov kan du benytte en buffer til å forsiktig gå over neglen og fjerne eventuelle rester fra neglebånd. Tørk over neglene med en cleaner eller lignende for å fjerne eventuelle oljer, støv og rusk som ligger igjen på neglen.

Du kan bruke en tåseparator mellom tærne for å holde dem fra hverandre mens du lakker neglene. Du kan enten bruke klassisk neglelakk, eller velge gellack for et mer langvarig resultat.

Neglebåndsolje – avslutt alltid behandlingen med noen dråper med neglebåndsolje for å tilføre fukt og pleie neglebånd og negler. Nå er føttene klare for sol, sommer og sandaler!

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com