Hvorfor blir Top Coaten min gul?

Et tema som har vært i vinden i det siste er top coat som gjør at de kunstige neglene gulner. Hva er det som gikk galt? Noen ganger er situasjonen uunngåelig – men det er viktig for både kunder og negledesignere å vite hvorfor dette skjer og hva man kan gjøre for å unngå problemet i fremtiden.

Top Coaten skal være helt klar og blank og gi en jevn finish

Gulning av kunstige negler – hva kan være grunnen?

Valg av top coat – hvilken top coat du bruker kan ha innvirkning på resultatet. En god top coat skal være helt klar, glinsende og gi en jevn finish. En god top coat absorberer ikke smuss og har ingredienser som beskytter mot naturlig sollys.

Overherding – sjekk alltid anbefalt herdetid på produktene du bruker. Husk at lyset som gulner top coaten i dagslys (som nevnt over) er sterkere og mer konsentrert inne i UV-lampen din – også når du jobber med design som krever herding flere ganger etter hverandre. Prøv å tilpasse herdetiden slik at top coaten ikke overherdes.

Sprukne negler – kan gi rom for at fuktighet trekker seg inn under neglen og dette bør man være nøye med å sjekke før man legger negler. Fuktigheten kan forårsake bakterier og misfarging.

Hygiene – forurensede pensler, cleaner eller top coat kan også være noe av årsaken til gulning. Pass på å rengjøre pensler og påføringskoster mellom hver gang og at negle-overflaten ikke har støv og smuss som du tar med tilbake i flasken etter påføring. Hygiene er nøkkelen når man jobber med negler – sterilisering og rengjøring er alfa omega!

Trykk her for å lese mer om vedlikehold av negleutstyr

La nail prep eller primer tørke skikkelig – ellers risikerer du at den misfarges og at fuktighet låses inn under neglen. Du får heller ingen god effekt!

Forsegling av neglen – det er viktig å forsegle neglen, både når man legger nye negler eller ved etterfylling. Hvis fuktighet blandes inn i prosessen, kan det føre til lifting og misfarging.

Blanding av produkter – kan også være en årsak til misfarging. Selv blanding av det samme produktet med forskjellig holdbarhetsdato kan føre til gule negler. Gjør deg ferdig med det eldste produktet før du åpner et nytt.

Ytre faktorer etter behandlingen – gellack (og andre soak off-produkter) er porøse, og dette i seg selv kan være et problem. Soling, røyking, hårfarging, hårpleieprodukter og matlaging kan også være vanlige årsaker til misfarging.

La nail prep og primer tørke skikkelig før du begynner å legge på produkt

Akrylnegler er også utsatt for gulning, og dette kan unngås ved å:

  • Ikke lagre monomer og pulver sammen
  • Oppbevar monomeren i en forseglet beholder på et kjølig, mørkt sted
  • Pass på å lukke korken godt før du setter den fra deg igjen
  • Gå til anskaffelse av monomer av god kvalitet

Som du kanskje skjønner finnes det er flertall av grunner til at top coat gulner – alt fra hygiene til produktvalg og påførings metoder. Dette er også viktig å forklare videre til kundene om man jobber som negledesigner – du kan ha gjort alt rett under påføring, men ytre faktorer er noe bare kunden kan styre. Derfor er det viktig å formidle informasjon om hvordan man kan ta vare på neglene sine til kunden og ikke fordele skyld om uhellet først skulle være ute. Grunnene kan være mange!

Pass på så det ikke dannes luftlommer og fuktighet inne i den kunstige neglen

Følte du deg truffet på punktet om overherding? Ikke fortvil! Noen ganger er det rett og slett bare nødvendig å ta flere turer innom lampen når man skal få det akkurat slik som man vil.

– og nå har INVERAY kommet med en Top Coat med UV-blokker som beskytter neglene dine fra overherding inne i lampen, og minsker risikoen for gulning og misfarging. Fantastisk, ikke sant?

https://www.bodygreen.no/products/uvled-top-coat-colour-protector

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com